Coneix la UHA

Més de 50 anys treballant per l'hoteleria del país.

Breu resum històric

La “Unió hotelera de les Valls d’Andorra” fou creada el 31 de maig de 1961 per un grup de 42 empresaris de l’hoteleria amb l’objectiu de potenciar l’hoteleria i el turisme del país, i poder representar i defensar els interessos del sector davant les demés institucions del país.


Image

Fomentar i millorar la indústria hotelera

L’article 5 dels estatuts estableix que la finalitat i l’objectiu d’aquesta entitat “és fomentar i millorar el desenvolupament de la indústria hotelera donant suport a totes les iniciatives i projectes que puguin contribuir a aquesta tasca. Tanmateix, cal vetllar pels interessos comuns de les empreses hoteleres en general”.

La UHA ha estat un dels principals exponents de la promoció turística del país participant activament a les fires de turisme internacionals, organitzant actes promocionals com les Jornades de Cuina Andorrana de tardor i transmeten en tot moment a les institucions públiques les necessitats, opinions i inquietuds dels empresaris. La UHA ha contribuït a fomentar el coneixements professionals i ha donat un important suport tècnic i d’assessorament en l’àmbit dels recursos humans, jurídic i comercial.


Image

Esperit d'unió i d'amistat

Per altra part, la UHA ha desenvolupat una vida social intensa. En aquest sentit, ha estat un òrgan fonamental per enfortir les relacions personals entres els empresaris del sector, crear un esperit d’unió i d’amistat, vitals pel desenvolupament del sector.

L’any 2005, la conjuntura turística complexa va propiciar que un grup important de socis de la UHA considerés oportú crear una nova associació. Va néixer l’Associació d’Hotelers d’Andorra, ADHA.
L’ADHA va tenir una activitat molt intensa, cal destacar les seves constants propostes de millora a les entitat púbiques, en l’àmbit d’immigració, de relacions laboral, de promoció, creació i coordinació de productes turístics i l’elaboració d’informacions bàsiques pel sector com les estadístiques d’ocupació Hotelera.


Image

Pla d'accions ambiciós

L’ADHA i la UHA tenien la mateixa raó de ser i els mateixos objectius finals. Fent el balanç dels sis anys de treball en paral·lel, les dues associacions es van tornar a unir l’any 2011. Aquesta fusió va permetre reforçar la representativitat de l’associació al país, optimitzar els recursos disponibles, disminuir les despeses i unir tots els empresaris a l’entorn d’un mateix ens i projecte. La fusió es va produir integrant els associats de l’ADHA a la UHA.

La Junta de la UHA s’ha marcat un pla d’accions ambiciós dins el límit dels recursos disponibles, amb l’objectiu d’aprofitar aquesta fusió per donar una nou impuls a l’associació i aportar valor als associats.

Junta Directiva

Sr. Carles RAMOS
ANDORRA CENTER HOTEL

PRESIDENT

Sra. Lucia FERNANDEZ
HOTEL PALOME

SECRETARIA

Sr. Roberto LOPEZ
HOTEL PRESIDENT

TRESORER

Sr. Alex ARMENGOL
HOTEL ROC BLANC

VOCAL

Sr. Joan Andoni AZURMENDI
GRUP ATIRAM

VOCAL

Sr. Carles CALVO
GRUP HOTANSA

VOCAL

Sr. Albert FERRE
ART HOTEL

VOCAL

Sr. Carles FLINCH
RESTAURANT CAN MANEL

VOCAL

Sr. Angelo GUITARD
PIZZERIA ANGELO

VOCAL

Sr. Jordi LLAVERIA
HOTEL DE L’ISARD

VOCAL

Sr. Jordi PARIS
HOTEL PIOLETS PARK & SPA

VOCAL

Sr. Manel ARA
HOTEL NH ANDORRA LA VELLA

VOCAL