Mesures de prevenció per a evitar el contagi del coronavirus (COVID-19) en hostaleria

Mesures de prevenció per a evitar el contagi del coronavirus (COVID-19) en hostaleria

La jornada d'avui contempla, entre moltes altres notícies relacionades amb el coronavirus (COVID-19), la del descens de clients que està experimentant el sector hostaler, aquest descens es xifra en un 15% només en la primera setmana del mes de març. És lògic, i va d'acord amb l'augment de casos de persones contagiades en l'última setmana. I és que en un bar o en una cafeteria sol haver-hi molta afluència de persones, sense possibilitat de guardar certes distàncies, i són espais que reuneixen també altres requisits que, potser, no són els més adequats per a mantenir a ratlla una possible difusió d'un virus.


No obstant això, l'objectiu d'aconseguir-lo existeix, per això, Hostaleria d'Espanya ha creat i difós unes infografies amb mesures de prevenció per a evitar el contagi del coronavirus (COVID-19) en hostaleria, són una sèrie de recomanacions que bé haurien de contemplar-se sempre, almenys la majoria. I comenten que es basen en la informació disponible a 6 de març de 2020, és a dir, d'abans de les noves mesures que el govern ha posat en marxa, com el tancament de tots els col•legis de Madrid, entre altres.

Sota aquestes línies podeu veure el document amb les 'Mesures de prevenció del coronavirus (COVID-19) en centres de treball i manipulació d'aliments' creat per Hostaleria d'Espanya, la Confederació Empresarial que representa en l'àmbit nacional al conjunt d'empreses que conformen el sector de l'hostaleria.


Prevención para evitar el contagio del coronavirus (COV


Són un total de nou normes bàsiques amb les quals es pretén evitar la transmissió del coronavirus, i us les transcrivim a continuació:

Instal·lar dispensadors de gels desinfectants per a l'ús dels clients i el personal de servei.

Netejar sovint superfícies, taulells, poms, mobiliari, maquinària, lavabos, màquines dispensadores, telèfons, datáfonos, etc., amb desinfectants o lleixiu.

Rentar i desinfectar la vaixella a temperatura superiors a 80 °C.

Rentar estovalles, tovallons i roba de treball en rentadores industrials a més de 60 °C.

Revisar i netejar els filtres d'aire condicionat i reixetes.

Ventilar després de cada servei i assegurar una renovació de l'aire suficient.

Cuinar els aliments per sobre dels 70 °C i mantenir la cadena de fred.

Mantenir els aliments protegits en tot moment amb film, tápers i etiquetes.

En els bufets, limitar la manipulació directa per part dels clients d'aliments i utensilis i canviar-los sovint o utilitzar material d'un sol ús.


A aquestes recomanacions se sumen unes altres que s'han de prendre a títol personal, és a dir, les recomanacions que es porten realitzant a tota la població des de el Ministeri de Sanitat. Tant si es té temor al fet que augmentin els casos de persones contagiades, com si es considera que s'està creant una alarma innecessària pel coronavirus, aquestes mesures haurien de ser un hàbit per a tots, són pautes d'higiene que també poden prevenir el contagi de altres malalties comunes.

Medidas de prevención de contagio de coronavirusEn aquest cas són cinc recomanacions que segurament coneixeu, i ara, sigueu sincers amb vosaltres i valoreu quantes d'elles compliu. Si són totes, perfecte, i qui està al vostre costat?, no està de més recordar-li-ho, així que també us transcrivim aquestes recomanacions sobre els ‘Procediments de prevenció personal enfront del coronavirus (COVID-19)‘.

Renta't les mans sovint (aigua i sabó o solució amb alcohol).

Mantingues una distància d'un metre aproximadament amb persones que presentin símptomes d'afecció respiratòria, tos o esternuts.

En tossir o esternudar, cobreix-te nas i boca amb el colze flexionat o amb un mocador d'un sol ús.

Gestiona bé l'ús de guants si et toques el nas, boca i cara. Millor una desinfecció de mans adequada que un ús incorrecte dels guants.

Evita abraçades, petons o estrènyer les mans, i no comparteixis objectes amb clients o altres empleats.


Sobre els símptomes que poden alertar sobre la possibilitat d'estar contagiats, segurament ja ho sabeu, són febre, tos i sensació de falta d'aire, en aquest cas no cal acudir al centre de salut, sinó, cridar al mateix o al 112, però des de casa (i no sortir).

Foto| Elena Merlika

https://gastronomiaycia.republica.com/2020/03/10/medidas-de-prevencion-para-evitar-el-contagio-del-coronavirus-covid-19-en-hosteleria/?utm_so

Vols compartir-ho a les teves xarxes socials?