Creix l'optimisme entre els viatgers europeus: el 56% se n'anirà de vacances.

Creix l'optimisme entre els viatgers europeus: el 56% se n'anirà de vacances.

Gairebé el 54% dels espanyols veu probable fer un viatge per oci abans d'agost, segons l'última enquesta de la European Travel Comission

L'optimisme dels viatgers europeus de cara a l'estiu segueix alça. Si en la cinquena onada del 'Monitoratge del sentiment dels viatges nacionals i intraeuropeus' publicat per la European Travel Comission (ETC) el 54% dels enquestats afirmava que tenien intenció d'anar-se'n de vacances en els pròxims mesos, en la sisena, realitzada el mes de febrer, puja lleugerament fins al 56%, el seu major nivell des que es realitza el sondeig. En comparació, el 27% dels consultats encara no estan disposats a viatjar abans del mes d'agost.

Malgrat un començament lent de la vacunació a Europa, la confiança dels viatgers continua millorant, la qual cosa genera esperances d'una recuperació més ràpida, segons destaca l'informe de l'ETC.

Aquesta és la situació de la immunització en els principals destins espanyols, els seus principals rivals del Mediterrani i els seus principals mercats, en data de 6 de març. Pot seguir el progrés de la campanya de vacunació diàriament en HOSTELTUR, amb xifres que són actualitzades de dilluns a divendres.

Nivell de vacunació en les comunitats autònomes més turístiques i en països europeus.

L'enquesta mostra que el 48% dels sondejats comparteix una sensació d'optimisme sobre la planificació dels seus pròxims viatges, impulsat pel desenvolupament i aprovació de les vacunes contra la COVID-19. Només el 21% no és optimista sobre la planificació d'un viatge, independentment de les vacunes.

És destacable que 9 de cada 10 ja tenen clar les dates de les seves vacances, principalment al juliol i agost (46%). Un altre 29% afirma que té la intenció de fer el seu pròxim viatge fins i tot abans, al maig o juny. D'ells, el 49% té intenció de viatjar a un altre país europeu, mentre que el 36% opta per estades domèstiques.

A mesura que els europeus comencen a considerar una escapada d'estiu, l'atenció se centra en si les pròximes vacances es poden gaudir al màxim.

Si bé la imposició de quarantenes continua sent la principal preocupació per al 16% dels quals viatgen amb major antelació, la possible limitació de les activitats d'oci en el destí a causa de les restriccions de COVID-19 s'està convertint en un element significatiu de preocupació. Així ho consideren l'11% dels enquestats.

A més, ara existeix un major temor a l'hora de visitar bars i restaurants per a gaudir de l'oferta culinària en un destí. El 13% dels enquestats creu que aquests llocs suposen un risc per a la seva salut.

No obstant això, el transport aeri continua encapçalant la llista de risc a contagiar-se del coronavirus, amb un 17% dels europeus identificant volar com potencialment perillós.
 

L'entusiasme viatger va per països

Encara que les vacances d'estiu estan en la llista de desitjos de la majoria dels europeus enquestats, els països varien en el seu grau d'entusiasme.

Els polonesos (79%) i els italians (64%) són els que lideren els plans d'escapada abans de finals d'agost, seguits pels residents austríacs (57%), alemanys i holandesos (tots dos 56%).

Entre els cinc primers, els italians s'inclinen pels viatges nacionals (53%), mentre que més de 2 de cada 5 enquestats dels altres mercats d'origen tenen una clara preferència pels viatges a l'estranger.

Respecte als espanyols, l'enquesta recull que el 53,8% creu probable o molt probable que es vagi de vacances abans d'agost. Un percentatge més alt que en les últimes tres enquestes. No obstant això, un 30% afirma que és poc probable que viatgi i un 16,2% encara no ho sap.

Dels espanyols que volen viatjar, el 48,4% pretén moure's dins del país, el 30,2% ho farà a un país europeu, el 6,3% a un país de fora d'Europa i un 15,1% encara no sap on viatjarà. Es tracta del percentatge més gran de les últimes sis onades.
 

Top 10 de destins

Entre els països preferits per a viatjar en els pròxims mesos. Espanya es manté en primer lloc del Top 10, seguit d'Itàlia, França, Grècia i Alemanya. Els següents en la llista són Portugal, el Regne Unit, Croàcia, Turquia i Països Baixos.

Quant al viatge desitjat dels europeus, les vacances de 'sol i platja' se situen al capdavant de les preferències de gairebé el 21% dels enquestats.

El Top 10 dels països preferits pels europeus per a viatjar en els pròxims mesos.


El sondeig de la European Travel Comission es realitza a 5.837 ciutadans majors de 18 anys de deu països europeus, entre ells a 500 espanyols.

https://www.hosteltur.com/143379_crece-el-optimismo-entre-los-viajeros-europeos-el-56-se-ira-de-vacaciones.html
 

Vols compartir-ho a les teves xarxes socials?