La Hora del Planeta 2018, el dissabte 24 de març apaga la llum!

La Hora del Planeta 2018, el dissabte 24 de març apaga la llum!

L'ONG WWF realitza com cada any la convocatòria a l'Hora del Planeta. #JuntosEsPosible #HoraDelPlaneta
El dissabte 24 de març de 2018 s'apagaran els principals monuments i icones del món entre les 20:30 i les 21:30 hores (hora local de cada país). Aquesta iniciativa convoca com cada any als habitants de tot el món a apagar la llum durant 1 hora per prendre consciència sobre els efectes del canvi climàtic al nostre planeta.

Però, sobretot, és una oportunitat que tenim per realitzar accions individuals i col·lectives en la nostra vida diària que protegeixin a l'ambient. Aquestes accions quotidianes són les que ens poden convertir en herois: apagar la llum quan no la necessitem, caminar amb bicicleta en lloc de fer-ho en acte, o desconnectar els nostres dispositius electrònics quan no els utilitzem.

L'Hora del Planeta és una campanya mundial de conscienciació promoguda per l'ONG World Wildlife Fund (WWF), organitzada en l'Argentina per la Fundació Vida Silvestre, amb la qual es pretén conscienciar a la població mundial de la necessitat d'actuar de forma decisiva per demostrar que el canvi climàtic ens importa, convidant a individus, governs i empreses a apagar la llum per una hora para.

La iniciativa va sorgir en Sídney, Austràlia, en 2007 i va convocar a dos milions de persones. Set anys després, en 2013, ciutadans en més de 7000 ciutats de 153 països de tots els continents, incloent-hi l'Antàrtida, van apagar les seves llums. Més de 1300 monuments i edificis emblemàtics es van enfosquir, com l'Òpera en Sídney, el City Hall a Londres, el Empire State a Nova York, la Torre Eiffel a París i l'Obelisc a Buenos Aires.

En pocs anys, l'Hora del Planeta va passar a ser la campanya ambiental més gran que ha vist el planeta. Milers de milions de persones en 152 països ens unim al moment simbòlic d'apagar les llums com a mostra del nostre compromís diari per una vida respectuosa del planeta, la nostra llar.

Com cada any, l'Hora del Planeta ens convida a reptar al món per salvar el planeta, i consisteix a promoure un canvi d'actitud cap al planeta, moltes petites accions que sumades poden significar un futur millor.

Consumir menys, reciclar més, crear menys escombraries, caminar, caminar amb bicicleta, menjar menys carn, menjar més verdures, fer costat a negocis locals, compartir l'automòbil, són accions diàries que demostren el teu compromís amb un ambient sa. Quines d'elles ja practiques? Quines seran les que implementaràs?

 

Vols compartir-ho a les teves xarxes socials?