Aquella festa anual de la Unió Hotelera

Des de la seva creació, el 1961, la Unió Hotelera va tenir una activitat imparable, que augmentava amb l’arribada del bon temps i dels turistes. A La Dépêche du Midi, el juny de 1967, podem llegir que s’ha organitzat el Festival Internacional de l’Hoteleria. Amb l’esperit d’amistat i cooperació hispano-andorrana, la Unió Hotelera va organitzar una trobada amb personalitats vingudes de França i Espanya. Com no podia ser d’una altra manera, la jornada va concloure amb un banquet per a 300 persones a l’hotel Cerqueda de Santa Coloma.

Entre els assistents, hi havia el Sr. Blanc, president de la Unió Hotelera de Migdia-Pirineus; Derrey i Calvet, secretari i tresorer de la Unió del Gars; Audige, president de la Cambra d’Agricultura de l’Alta Garona. El Sr. Pere Canturri, president de la Unió Hotelera, va ser l’encarregat de rebre els convidats. Entre altres activitats, va tenir lloc una excursió al Serrat.

L’any següent, la premsa es torna a fer ressò de la festa anual de la Unió Hotelera, en la qual aprofiten per gaudir de les celebracions de Santa Marta, la seva patrona. Aquell 1968, vuitanta convidats d’unions hoteleres espanyoles, especialment de l’Aragó, franceses i austríaques van tenir l’oportunitat de visitar el país. En un dia assolellat i calorós, els hotelers van assistir a una missa a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella. A la sortida de l’ofici, van dirigir-se cap a la Casa de la Vall, on els esperava, a la terrassa, el síndic, Francesc Escudé, i el subsíndic, Eduard Rossell, a més de la Rondalla de Santa Cecília d’Osca, que va delitar els presents amb balls i cants. Se’ns explica que aquest conjunt aragonès és el campió d’Espanya de grups folklòrics, cosa que explica la perfecció de la seva actuació.

La jornada serà intensa i els presents marxaran en autobús cap al llac d’Engolasters, on se’ls va servir un aperitiu campestre que va ser força apreciat. A la una del migdia, arriben a l’hotel Rosaleda per degustar un suculent dinar. Però no tot acaba aquí. Després d’un temps lliure per córrer les botigues, tindrà lloc el gran sopar de germanor a l’hotel Pyrénées sota la supervisió del Sr. Pere Calvet i dels seus fills. Assistiran en aquest sopar, entre d’altres, el síndic, subsíndic, el veguer episcopal Sansa, i el president de la Unió Hotelera, tots ells acompanyats de les seves senyores. De menú tindrem, entre d’altres, llagosta, colominets de Lauragais amb rovellons del coll de la Botella. Tot acompanyat de vins de Peralada. La nit acabarà al night club de l’hotel, amb la participació de l’orquestra de Joan Roure i de l’actuació d’Alicia, Las 3 Holandesas i La Cubanita.

No cal dir que aquesta celebració de Santa Marta va ser tot un èxit i li va donar un caire ben internacional. Segons el diari La mañana, s’ha assolit un nou èxit de confraternització amb els representants estrangers, un moment de joia que fa oblidar per uns moments el monstruós assassinat del senador Robert Kennedy.

Vols compartir-ho a les teves xarxes socials?