La UHA calcula que un 5% dels hotels perdran estrelles amb la nova normativa

La UHA calcula que un 5% dels hotels perdran estrelles amb la nova normativa

El mes de juliol el Govern va aprovar el Reglament regulador de la classificació dels establiments d'allotjament turístic, que afecta a hotels, aparthotels, hostals i residències, i pensions. A tots ells, el reglament els endureix els requisits per a l'obtenció d'una certa categoria, respecte als que hi havia vigents des del 2000. En d'altres paraules, costarà més obtenir les estrelles de classificació hotelera. La reputació en línia (a través de pàgines com Trip Advisor), la netedat, la superfície mínima de les habitacions, l'estat dels matalassos o el wifi, seran ítems a tenir en compte a l'hora de determinar la classificació. Totes aquestes modificacions implicaran que els hotels hagin de fer inversions els propers mesos per poder mantenir, o fins i tot augmentar, la seva categoria, exposa la Unió Hotelera d'Andorra. L'entitat calcula, però, que tot i les inversions que puguin fer els establiments, n'hi haurà aproximadament un 5% que perdrà estrelles.

Es tracta d'hotels que, "per molt que puguin invertir els propers mesos, hauran de baixar de categoria", exposa la directora de la Unió Hotelera, Sarah-Jane Giménez. Perquè no compleixen requisits que puntuen molt o perquè les seves instal·lacions tenen aspectes que penalitzen molt.

En aquest sentit, Giménez ha plantejat que, en el cas de la reputació en línia s'ha partit de la nota mitjana que tenen els hotels d'Andorra a les plataformes d'internet, i que és del 8,4%. Si els hotels tenen de nota entre un 8 i un 8,4, cap problema, però tenir un 7,9 o menys ja passa a penalitzar un 10%, i fins i tot es pot arribar a una penalització del 25% en el cas que la nota sigui menys d'un 6,8.

Per compensar aspectes com aquest bona part dels establiments hauran de fer els propers mesos inversions i obres, algunes de petites (com posar desfibril·ladors), però d'altres de calat important, alerta la UHA. Tenen un any de marge des que va entrar en vigor el reglament, a principis d'aquest setembre. La directora de la UHA ha reconegut que ara que ja estan preparant la temporada d'hivern, els hotelers "tenen més neguit" que fa unes setmanes.

Així mateix, des de l'entitat que reuneix a bona part dels hotels del país, han transmès al Govern un recull amb dubtes i preocupacions sobre el reglament. Per exemple, si a l'hora de calcular les mides de les habitacions el bany està inclòs, què passa amb les habitacions individuals (que no contempla el reglament), o de quina manera es determina si un restaurant és vegetarià o no.

Són dubtes que els hotelers s'han trobat a l'hora d'omplir de contingut les simulacions que ha transmès el ministeri de Turisme perquè es puguin començar a fer una idea de quina categoria rebrà el seu establiment.

https://www.ara.ad/societat/UHA-calcula-perdran-estrelles-normativa_0_2094390627.html?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=ara


 

Vols compartir-ho a les teves xarxes socials?