Actualitat

Segueix les notícies del món hoteler.

Els hotelers lauredians es queixen de la pèrdua constant d'ocupació

Notícies

Els hotelers lauredians es queixen de la poca ocupació hotelera durant aquesta temporada d’hivern i asseguren que l’administració pública no aplica suficients mesures per fomentar el turisme. Aquesta pèrdua, a més, es fa visible després que el departament d’Estadística hagi fet públic un informe en què es mostra la pèrdua de dos allotjaments en quatre anys i que situa Sant Julià de Lòria com la parròquia amb menys llits turístics del país.

Els responsables dels diferents hotels van explicar al Diari que aquesta situació “ja fa molts anys que existeix” i que tant el comú com el Govern “no han aplicat suficients mesures per fomentar el turisme a la zona”. A més a més, van assegurar que les obres continuades que hi ha a l’entrada de la parròquia “donen molta mala imatge” i dificulten el pas per entrar al centre del poble.

Alguns dels propietaris, que tenen hotels amb gairebé un centenar d’habitacions, van explicar que en aquests moments es troben que l’ocupació és baixa o gairebé nul·la i, fins i tot, en un dels casos el restaurant de l’hotel va estar tancat durant tota la setmana passada. Altres van explicar que l’ocupació durant la setmana és baixa i els caps de setmana pot pujar fins al 60 o 70 per cent, però que “evidentment és molt menys que fa uns anys”. A més, van afegir que parcs com el de Naturlandia “s’ha demostrat que han ajudat però no han estat suficients per revertir la situació”. Així, els propietaris van reiterar la necessitat que el proper comú, amb Josep Majoral com a cònsol major, apliqui mesures “per potenciar l’economia i el turisme de la parròquia”, i que es busqui més “la disseminació dels turistes de les parròquies centrals”.

De totes maneres, les queixes no són a l’uníson. L’Imperial Atiram Hotel va explicar que la seva situació s’allunya de la realitat d’aquestes queixes i que en el seu cas, a hores d’ara gairebé durant tots els caps de setmana arriben a un alt percentatge d’ocupació, inclús rondant el cent per cent, amb un total de 44 habitacions. Van assegurar que aquesta bona situació ha estat, en part, per l’alt nombre de reserves que fan a través d’una plataforma web, que els ha fet passar del 7,7 punts sobre 10 de valoració al 8,3.

Diferències parroquials

L’informe d’allotjaments turístics, però, mostra clarament la diferència. Mentre que el 2018 hi va haver un total de vuit allotjaments a Sant Julià, el 2014 n’hi havia 10. La segona parròquia amb menys establiments és Ordino, amb 29 l’any passat. Si es compara la dada laurediana amb Encamp, que encapçala la llista, la distància és molt més gran, ja que els encampadans comptaven amb 51 allotjaments. Pel que fa a la capital i a Escaldes-Engordany, ambdues en tenien 33.

Foto: Fernando Galindo

https://www.diariandorra.ad/noticies/parroquies/2019/12/17/els_hotelers_lauredians_queixen_perdua_constant_ocupacio_154922_1126.html